明治大学教授の宮下芳明 Homei Miyashita(@HomeiMiyashita)さんが、『フードテックグランプリ』に参加したギフモ(株)の調理家電『DeliSofter』(デリソフター)に感動した様子です。
「噛む力や飲み込む力が弱った人たちを救う技術」は、これからの日本の高齢化社会には、必要となると強く感じます。体の弱った高齢者を介護する家族にとっては、朗報かもしれません。
尚、『フードテックグランプリ』とは、地球と人類の課題解決に資する研究開発型の革新的テクノロジー領域の技術やノウハウ、特別な素材や材料と、起業家の発掘育成を目的としたプログラムのことです。
Translated from Japanese by Google
Meiji University Professor Yoshiaki Miyashita Homei Miyashita (@HomeiMiyashita) was impressed by Gifumo Co., Ltd.’s cooking appliance “DeliSofter” that participated in the “Food Tech Grand Prix”.
I strongly feel that “techniques that help people with weak chewing and swallowing abilities” will be necessary in Japan’s aging society in the future. This could be good news for families caring for frail elderly.
The “Food Tech Grand Prix” is a program aimed at discovering and cultivating entrepreneurs with technologies and know-how in research and development-type innovative technology areas that contribute to solving the problems of the earth and humankind, as well as special materials and materials. is.
フードテックグランプリで僕が一番感動したのは、ギフモ株式会社のDeliSofter。見た目と形を崩さずにやわらかくする調理家電。なんとブロッコリーを海苔で切断できる!実際、舌でつぶして飲み込めた。噛む力や飲み込む人たちを救う技術。広まってほしい。ぜひ拡散を! https://t.co/HliBmwgyPK pic.twitter.com/Vcj2IuwQGn
— 宮下芳明 Homei Miyashita (Professor, Meiji University) (@HomeiMiyashita) October 15, 2022