稲本雄太(@InamotoYuta)さんが実践する、栗の下処理を簡単にするライフハックの光景です。
栗のお尻(とがってない側)を包丁で落として、そこからむく感じです。栗を冷凍すると少し柔らかい感じになりますが、煮炊きすると殆ど気にならないとのことです。
これから、栗が美味しい季節ですが、これなら栗ご飯もあまり手間を掛けないで出来そうです。
Translated from Japanese by Google
This is a scene of a life hack practiced by Yuta Inamoto (@InamotoYuta) to simplify the preparation of chestnuts.
Cut off the bottom of the chestnut (the non-pointed side) with a kitchen knife and peel it from there. When chestnuts are frozen, they become a little softer, but when boiled, they are hardly noticeable.
“It’s the season for delicious chestnuts, and it seems like chestnut rice can be made without too much trouble.”
面倒なクリの下処理。
— 稲本雄太 (@InamotoYuta) September 23, 2022
一晩冷凍したものに熱湯をかけ、5分ほど置くと手で鬼皮と渋皮がつるんと剥ける。 pic.twitter.com/jZbjbHpNY1
[Twitter] 面倒なクリの下処理。 一晩冷凍したものに熱湯をかけ、5分ほど置くと手で…