さんまの塩焼きに添えられた大根おろしの姿

シマエナガ 食べ物・飲み物・料理・レシピ

 ぼく、シマエナガ。(@daily_simaenaga)さんが、さんまの塩焼きに大根おろしを添える光景です。
 添える大根おろしは、『島江長』(しまえなが)の姿に見立てるようにしています。
 北海道にのみ生息すると言われる、体調14㎝程度の野鳥『島江長』は、白い顔に、真ん丸な目と短いくちばが特徴の鳥です。
 尚、居酒屋『島江長』は架空の店舗です。
Translated from Japanese by Google
I am Shimaenaga. (@daily_simaenaga) is the scene of adding grated radish to salt-grilled saury.
The grated daikon radish that accompanies it is designed to resemble the appearance of “Shimaenaga”.
The “Shimaecho”, a wild bird of about 14 cm tall, said to live only in Hokkaido, is characterized by a white face, round eyes and a short beak.
 The izakaya “Shimaecho” is a fictitious store.

[Twitter] ~さんまの塩焼き大根おろしを添えて~

タイトルとURLをコピーしました