学校給食の調理師である水飴(@152_153)さんが、「唐揚げをカリッと揚げるには、衣に水を少量加えて小さなダマを作る」という作り方を試してみた光景です。
水飴さんは、暑くても作りたくなる、食べたくなる揚げ物に初めて出会えたそうです。ザクザク食感の味わえる唐揚げは食べたい気持ちにさせます。
Translated from Japanese by Google
Mizuame (@ 152_153), a school lunch cook, tried to make a small lump by adding a small amount of water to the clothes to make the fried chicken crispy.
It seems that Mr. Mizuame first encountered fried food that he wanted to make and eat even when it was hot. The fried chicken with a crunchy texture makes you want to eat it.
ずっと気になってた『唐揚げをカリッと揚げるには、衣に水を少量加えて小さなダマを作る』という作り方を試してみたんだけどこれまじで革命起きた…衣が想像以上にザックザクで、水を入れないものと食べ比べてみても圧倒的衣の存在感。彼氏もこれやばいわ…ってひたすら食べてた🥺
— 水飴 (@152_153) July 2, 2022
もう夏なん pic.twitter.com/KFcEWio9Hr
[Twitter] ずっと気になってた『唐揚げをカリッと揚げるには、衣に水を少量加えて小さな…